Things to do & see

Fiska i Grums

Grums, Värmlands län

Categories

  • To do

Prova din fiskelycka i norra Vänerns skärgård!

Fiska i Grums

Grums kommun ligger vid Vänerns strand. Här finner du bra fiskevatten i flertalet sjöar som Överrudssjön, Portilasjön, Värmeln, Sävsjön, Södra- och Norra Nästjärn med flera. Grums kommuns många vackra sjöar och vattendrag är dessutom exemplariska för paddelturer.

Läs mer om anslutna fiskeområden i Grums här.

Fiska i Vänern

Vänern, Västeuropas största insjö med maxdjup på 106 meter och ett medeldjup på 27 meter, erbjuder fantastiska fiskemöjligheter samt Europas bästa lax- och öringsvatten. Här är det fritt att fiska med spö och det finns 35 olika fiskarter till exempel gös, sik, gädda och lax. Fisket i Vänern är fritt i huvudsak inom 300 meter från fastlandet eller från ö med minst 100 meter längd. Undantag av fredningsområden, vissa fiskevårdsområden och förbud av fiske på enskilda arter.

Det krävs inget fiskekort för att fiska i Vänern men det finns fiskeregler som måste följas.

Fiskeregler

Det finns vissa bestämmelser för fisket som du behöver känna till. Bestämmelserna är till för att skydda och bevara fiskbeståndet. Det finns exempelvis regler för när på året du får fiska, minimimått på fisken och vilka fiskeredskap som är tillåtna att använda.

Läs mer om bestämmelser och fiskeregler i Värmland här.

Fiskekort

iFiskes webbplats kan du köpa digitala fiskekort online. Du kan även söka efter fiskevatten, se kartor, fiskerapporter och läsa mer om fiskarter, metoder med mera.

Fiskekort till Värmeln kan även köpas hos Värmskogs Lanthandel.