Services

Dals Konfektyr

Bengtsfors, Västra Götalands län

Categories

  • Service
  • Shop

Alltid färskt godis

Historik

1946 startade Grevskapet Dals Konfektyr AB godistillverkning här i Bengtsfors. Efter att under årens lopp haft både olika ägare och namn slöts cirkeln 1992 då företaget återtog sitt ursprungsnamn och på nytt blev lokalt ägt. Ägartrion består av Bo Sallmén, Jörgen Johansson och Markku Eira.

Egen godisbutik

Framförallt under sommarmånadernas högsäsong är det en av traktens stora turistattraktioner. Inte undra på det! Med upp emot 200 olika godissorter att välja bland, dessutom till ett bra pris, är det helt oemotståndligt. Här finns det alltid massor av goda och färska godisar.

Produktion

I dag tillverkas här mer godis än någonsin tidigare. Som tillverkare av lösgodis är Dals Konfektyr främst kända för att vara Skum- och dragéexperter. Deras mest populära produkter bland skumartiklarna är skumbanan både med och utan chokladöverdrag samt björnen med chokladöverdrag. Av chokladprodukterna är Dals gräddkola storsäljaren. Alla artiklar finns i godisställen i de flesta varuhus och butiker i Sverige, Norge, Finland och Danmark och exporteras även ett specifikt sortiment till USA.

Nearby